Varmt, sol, skugga och kloklippning

Idag har det varit jättevarmt !
Vi la oss under bordet på altanen för att slippa den värsta solvärmen, och på em tog mammsen med oss på en längre promenad. Nu har vi faktiskt lärt oss att vi kan gå alla tre tillsammans brevid varann i koppel. Hittills har det varit lite tävlande mellan Valle och Falcon om vem som skulle gå först men nu kan tom mammsen hålla tre koppel i samma hand och vi är duktiga och går brevid varann. Ja, självklart kan nån utav oss få ett litet frispel ibland och vilja gå på helt andra sidan, men det är helt annorlunda mot förrut.

Lillmammsen Fjun kom förbi på dan och busade med oss i trädgården.
Hon tog en massa roliga kort som mammsen fick se så dom kommer hon säkert att lägga in på sin blogg, men då får mammsen skriva det så ni kan få se vårt buseri.

Senare på em var det dax för kloklippning.
Pappsen brukar ha oss i knät när han klipper våra klor, men idag provade han en annan variant då Hampus kan vara lite knepig att klippa. Mammsen gick ut och frågade vad han höll på med och fick som svar : ja, jag får väl göra som dom gör när dom fixar hästarnas hovar då. Och det funkade bra !

Bild finns bara på Valle då mammsen inte visste att pappsen klippte klorna på oss !

    

Lördag !

     


       


    

Falcon sov

Imorse väckte jag mammsen vid 7-tiden av att jag står nedanför sängen och vill upp.
Mammsen hjälper mig och vi sover vidare.

Nästa gång mammsen och jag slår upp ögonen var att vi blev väckta av pappsen som gick upp.
Och då var klockan 8.45. Mammsen blev jätteförvånad för det är första gången som jag sovit så länge.

Och för säkerhets skull sa mammsen till pappsen att titta på golvet ifall jag hade gjort något eftersom jag väckte henne tidigt imorse då jag var på golvet. Men inga olyckor hade skett ! Ha, ha ! Tji fick ni !
Falcon och grodan

Nu har vi varit på en sen kvällspromenad.
Det blir ju lite konstiga promenadtider när det är varmt på dagen.
Mammen vill ju inte gå en längre promenad mitt på dan med oss då det är så varmt, för det blir så jobbigt med oss, så det blev en längre promenad vid 5-tiden i eftermiddags och så en nu då.

När vi var nästan hemma började jag skälla - som bara jag kan - och dra i kopplet och mammsen undrade vad jag höll på med och vände sig om.

Jag såg ju nått som rörde på sig och mammsen såg till slut att det var en liten groda på kanske 5 cm.

Jag hoppade runt grodan och den hoppade fram och tillbaka, men mammsen lät mig inte gå hela vägen fram då hon vet att dom kan utsöndra något äckligt sekret om dom känner sig hotade.

Så till slut blev mammsen trött på mig och började ropa och locka för fulla muggar, men till slut blev det att hon drog till i kopplet så jag kom !

Hampus har lyckats

Pappsen har satt upp såna där grindar barnfamiljer brukar ha till sina småbarn så dom inte ramlar ner för trappan tex framför småmammsarnas rum så vi inte går in där och kissar eller gör något dumt. Det brukar ju ligga lite saker där på golven.Ha, ha !

Ikväll när mammsen stod och höll på med tvätten undrade hon vad det var som lät på övervåningen nästan ovanför henne och bad pappsen gå upp och titta.

Innanför lillmammsen Michis rum satt jag - observera med stängd grind !

Det finns en del som säger att jag är tjock / rund och inte borde klara så mycket, men mammsen gick upp och mätte hur hög grinden är och den är faktiskt 78 cm hög och den hoppade jag över ikväll !Vi har hittat en ny leksak !

Igår när vi var ute och sprang i trädgården fick vi mopsryck som vanligt - sprang runt, runt, runt, runt !
Mammsen gick in och gjorde nått men kom ut efter en stund och frågade vad vi höll på med.

Nathis har en stor badring utan hål i mitten som hon brukar ha i poolen som inte är helt upp-blåst och den hoppade Valle upp i av någon anledning. Självklart måste Falcon hoppa efter och kolla läget och sen låg vi där bägge två och brottades. Det var mjukt och vi gled runt överallt. I vanliga fall hade mammsen nog sett till att vi gick därifrån men nu såg hon att vi hade det så kul och egentligen vad gjorde det att vi låg där och brottades ?!

Falcon på ringträning

oj,oj,oj vad mammsen har sprungit omkring idag.
Och helt plötsligt var hon borta, vi hörde henne låsa dörren och vi gick och la oss som vanligt, och så kom hon hem igen och så ut igen. Vi fatta ingenting.

Och helt plötsligt fick jag på mig ett utställningskoppel och mammsen gick ut med mig på gräsmattan.
När vi har tränat inför utställningar har jag ju haft på mig det vanliga kopplet för det mesta, men nu ville mammsen verkligen kolla om det funkade med det rätta. I trädgården gick det för då såg jag att mammsen hade en köttbulle i handen. Mums !

Sen blev jag instoppad i bilen. Jag är ju van vid att ha dom andra killarna med så mammsen trodde att jag skulle ge värsta skriket nu - som Valle brukar göra - men jag gnällde till nån gång bara men sen var jag tyst.

Helt plötsligt var vi framme och mammsen släppte ut mig. Då såg jag alla mopsar framför mig och jag blev alldeles tokig. Dit måste ju jag och det väldans snabbt. Hade jag varit större och starkare lovar jag att mammsen hade ramlat framlänges för nu kände bara mammsen hur jag drog till i kopplet. Och väl framme hos några mopsar spydde jag. Så mammsen fick skämmas lite. Ha, ha !

Vi gick i en ring och jag var väl inte riktigt med på noterna i början och ville galoppera och springa ikapp dom andra, men mammsen höll i kopplet och gav sig inte. Det fortsatte ett bra tag och mammsen blev lite trött på mig av allt mitt busande jag höll på med - speciellt med brorsan Harry som också var där.

Uppe på bordet blev mammsen megastolt. Jag stod alldeles stilla och tittade på köttbullsbiten mammsen höll framför mig.

Jag fick gå ut ur ringen några gånger då jag blev lite trött, busa lite och sen var det in igen.
Mammsen fick en del tips och nu blir det hårdkörning så fort vi bara gör nått. Och dessutom ska jag tom få gå ut oftare med mammsen själv så jag slutar att dra i kopplet på det där viset som jag gjorde idag, för det har jag inte gjort tidigare.

Nu sover vi alla tre sött som bara den !


Bloggtorka....

.... har mammsen haft ett tag.
Men nu är hon igång igen.

Och som tur är så har det inte hänt så mycket.
Vi ligger och myser på altanen och busar i trädgården igen då det är helt ok väder.
Falcon har fått sina öron tejpade igen då ett började muppa sig igen. Men det blir nog fint till slut.

Mammsen håller på och kämpar fortfarande med Falcons rumsrenhet och det går väl sådär.
Är det fint väder ute och altandörren är öppen så springer Falcon ut och gör det jag ska, men är det stängt så säger jag inget och sätter mig ner. Hmmmm ! Mammsen börjar bli lite trött på det. Men jag lär väl mig till slut.

Mat - Hampus

Vilken orättvisa det är här i huset ! Usch !
Jag får minst mat av oss alla tre då mammsen vill att jag ska gå ner lite i vikt. Hmmm ! Jag som är så snygg och stilig.

Så när jag får min mat morgon och kväll går det väldigt fort att äta upp den då jag får så lite.
Sen försöker jag gå runt dom andra och kolla om dom har tappat något ur sina skålar, men inte då.

Idag när mammsen kom hem från ett ärende så skulle Falcon få mat och då skulle tydligen Valle få lite extra också då han istället måste gå upp i vikt. Så när Falcons mat var fördigblött och han och Valle skulle få mat "lurade" mammsen ut mig på altan med en liten Frollic-bit för att dom skulle kunna äta och jag inte skulle se det. Som om jag är dum eller ?! Jag hörde när skålarna ställdes ner på golvet och tittade mot dörren, men mammsen ropade på mig lite snällt från gräsmattan och lockade ut mig.

När sen dom andra kom ut och dom var färdiga sprang jag in och slickade skålarna för att få känna lite matsmak.

Hoppas det inte tar för lång tid för mig att gå ner och hoppas inte Valle ska få så mycket mat länge.
Jag blir ju jätteavis. Men mammsen vill ju ha mig snyggare så jag får väl tåla det ett tag då !


Vägning

Hampus 11,5 kg

Valle 9,2 kg

Falcon 5,5 kg

Latdag !

Mammsen har varit hemma hela dagen.
I förmiddags sprang hon omkring som en galning och plockade saker och dammsög.
Hampus älskar att följa efter dammsugan, Valle bryr sig inte och Falcon är jätteintresserad och nyfiken men samtidigt lite rädd än så länge.

Efter lite bus i trädgården så gick mammsen in i soffan och la sig, och vi var inte sena med att följa med.
Mys med mammsen i soffan är skönt !

Valle har fått mat och Valle fick sig en liten skopa han också då han behöver bli lite tjockare.

Just nu ligger Hampus och Valle i soffan och myser tillsammans medans Falcon springer omkring och hämtar leksaker överallt och leker med.

Utställning i Avesta för Valle !

Mammsen har skrivit om utställningen i Avesta på sin blogg.
Mammsen tyckte jag var duktig efter en halvtimmes uppvärmning då det var på gräs och då vill jag gärna stoppa nosen i backen.

Det gick bra i ringen, men domaren tyckte bättre om Trubbel den här gången. Men nästa gång kanske domaren tycker om mig, så det är så olika. Dessutom så sa domaren lite fint till mammsen att jag var lite tunn, och när mammsen tittade på mig så såg hon att jag verkligen hade gått ner nu då jag och Falcon busar så mycket hemma. Så nu ska jag få mer mat och mer godis på dagarna. Kan det vara bättre ??!!!

Läs gärna vad som hände efter att vi åkt hem från Avesta också !!!

Lördag !

Imorse vaknade mammsen vid 7 av att nån utav oss rörde oss i sängen.
Hampus och Valle låg i sängen, men inte Falcon. Var var han nu då ? Jo, han hade lagt sig ner i hundsängen nedanför mammsens säng.

Falcon satte sig upp när han såg att mammsen var vaken så då gick mammsen ut med honom.

I vanliga fall brukar mammsen gå ut med Falcon och sen lägga sig i soffan ett tag igen då Falcon brukar vakna så tidigt, men dom senaste 3 dagarna har det inte blivit så eftersom mammsen har varit barnvakt åt Leon.
Men imorse hände det igen och Hampus och Valle sprang ner till vardagsrummet och såg att mammsen och Falcon låg där och mös i soffan. Hampus och Valle hoppade genast upp där och la sig där dom brukar - Valle uppe vid mammsens huvud och Hampus på mammsens ben. Och Falcon mitt emellan.

Där låg vi ett bra tag tills mammsen och familjen skulle käka frukost, och faktiskt ett tag till.

    

Vad är det som händer ?

Det vart en väldigt konstig dag i dag tycker vi.
Mammsen var hemma på fm ända tills klockan var 12.15 och sen gick hon.
Vi stod i dörren och tittade på henne som vanligt och trodde väl att hon skulle komma tillbaka ganska snart, men det gjorde hon inte.

Mammsen vet inte vad vi har gjort medans hon var borta, men en sak kom hon på oss med att ha gjort - vi har varit i lillmammsen Nathis rum. För när mammsen och lillmammsen Michis kom hem låg nämligen en hamsterpinne innanför dörren och mammsen gick direkt upp på övervåningen = lillmammsen Nathis hade inte stängt sin grind till sitt rum och vi hade varit inne där och rafsat i hennes papperskorg. Dessutom hade Falcon bajsat där inne för det luktade bajs när mammsen kom in.

Under tiden mammsen var borta idag på dan kom lillmammsen Nathis hem med några kompisar.
Dom släppte ut oss i trädgården så vi kunde kissa innan dom gick iväg igen.

Men nu är familjen samlad igen och snart ska Hampus och Valle få gå ut på sin kvällspromenad med pappsen..


lillmammsen Nathis och Falcon för ca 1 vecka sedan !

Fredag

Imorse vaknade Falcon väldigt tidigt - 6 - och det blev inte mammsen glad över.
Mammsen gick ner en sväng i trädgården med Falcon medans Hampus och Valle låg kvar i sängen och sov.
Sen blev det en liten till tur i sängen tills kl 8 då lillmammsen Michis skulle upp och göra sig iordning.

Mammsen gav oss mat och gick ut i trädgården och busade lite med oss.
Falcon fick självklart ett mopsryck och sprang runt poolen som en galning med knorren nere.

Mammsen och Leon ska åka in en sväng till stan och lämna oss hemma själva.
Lillmammsen Nathis ska vara hemma och släppa ut oss lite då och då i trädgården, men har fått order om att inte gå ut med oss. Mammsen litar inte på att det skulle funka. Mammsen går gå ut med oss när hon kommer hem från stan.

Just nu ligger Hampus och Falcon vid mammsens fötter medans Valle är uppe på övervåningen och röjer i Michis rum - hör mammsen. Dax för henne att springa upp och kolla läget.

Bordförbud Valle !!

För ett tag sen upptäckte jag att jag var väldigt duktig på att hoppa upp på vardagsrumsbordet.
Då fick mammsen börja plocka undan sånt som jag kunde äta från bordet - typ frukt, nötter eller godis.

Och häromdan när alla hade suttit och ätit ute på altan och höll på att plocka undan från bordet hittade mammsen mig på det bordet, men tyvärr fanns ingen mat kvar. Jag har tydligen blivit som min mamma som också hoppar upp på borden och käkar av det som finns. voff, va kul !

I vardagsrummet mellan en soffa och en fåtölj finns ett litet runt bord och där brukar jag hoppa emellan, men nu för tiden så går jag på bordet för att komma mellan soffa och fåtölj. Det är inte populärt då det står en lampa och telefonladdare där.Men Valle, inte där också !!!

Fortfarande torsdag

Idag har vi fått busa lite mer med mammsen än igår.
Hon var inte barnvakt lika länge idag som igår och hade lite mer tid för oss.
Dessutom var det finare väder idag och vi har varit jättemycket ute i trädgården och lekt, tränat och jagat varann.
Tom Hampus ville vara med och leka och springa runt poolen, och det är inte vanligt.
Men sen när han har lekt så blir han så upphetsad att han ska sätta på Valle som undrar vad han håller på med.

Ikväll när pappsen kom hem gick han ut med oss i trädgården och vi sprang runt poolen igen.
Så mycket att just nu ligger vi på varsitt håll och sover.

Falcon ligger precis brevid mammsen vid datorn så Falcon är den enda som får vara med på kort ikväll.
Men imorgon får säkert vi andra vara med också.


Jag får vara utan tejp några dagar medans öronen läker efter den hårda tejpen.
Dessutom ligger mina öron jättefint just nu och mammsen håller koll och fixar och donar hela tiden.

Falcon

Mammsen tror att jag är lite avundsjuk - och det kanske jag är !

I vanliga fall får jag ju komma upp när som helst i mammsens knä, men nu sitter ju Leon där och då får inte jag plats.
Men mammsen har lovat mig att jag ska få mysa med henne så fort Leon bara somnar eller när Leons mamma kommer hem.

Och får jag inte göra det så blir jag väldigt lack !

Torsdag morgon !

Mammsen litar absolut inte på Falcon.
Falcon är snart 4 månader och inte rumsren än, så imorse när vi vaknade - Valle och Falcon - var mammsen tvungen att ta på sig morgonrocken och gå ut med honomm.

Väl ute så gjorde Falcon det han behövde och sprang sedan in med sina blöta tassar efter morgondaggen.
Mammsen gick på toaletten och Valle och Falcon följde efter som vanligt.

Eftersom jag - Falcon - fortfarande är ett yrväder och är busig så hoppade jag upp med frambenen och drog i mammsens morgonrocks snöre och Valle är inte sen att göra detsamma.

Sen när mammsen ska spola så hoppar Falcon ner medans Valle tycker att det är jättekul att stå och titta ner i toaletten och se vattnet snurra runt - ända tills mammsen ska stänga locket på toaletten.

Just nu ligger Falcon och Valle på golvet och har brottningsmatch.
Hampus tycker det ser jobbigt ut och ligger brevid mammsen.

Onsdag !

Mammsen säger att hon inte ska börja dagens inlägg med samma sak som hon gjort tidigare :
"typ" här var det dåligt uppdaterat igen !

Idag har vi fått ta det lite lugnt. Mammsen har varit barnvakt åt Leon och har inte haft så jättemycket tid över för oss.
Om det hade varit finare väder hade vi kunnat vara ute och leka i trädgården - både med varann och med mammsen - men det har ju regnat lite då och då och våta är inget som vi tycker om.

En utav middagslurarna var i soffan för Falcon och Valle och självklart måste mammsen ta kort på oss där vi ligger och myser brevid varann. Hampus låg som vanligt i hallen när han vill vara för sig själv.

     

Torsdag !

Mammsen kommer inte att vara här inne och skriva förrän på lördag em/kväll !

Varför ???

Jo, läs på hennes blogg så får ni se varför !

Ha en jättebra helg !!!

Dagens bild.....

.... blir på Falcon med sin uppnosiga blick !!!


Onsdag

Här har det varit lugna gatan idag.
Varmt har det också varit, men mammsen har låtit grinden vara öppen så vi kunnat springa ut på gräset när vi velat.
Jätteskönt !

Mammsen har sprungit omkring och tagit fram grej efter grej hela dan och vi har nyfiket följt efter överallt.
Självklart har Falcon legat i Leons babysitter igen och idag har både mammsen och lillmammsen garvat åt mig.

Bebis

Jag är väl också en bebis ?

Här brukar jag försöka lägga mig när ingen ser, men idag hann lillmammsen Michis ta kort på mig !

         

Det är ju inte bara Leon som är bebis här i huset. Ha, ha !
Jag är ju tom en vecka yngre än honom.

Kvällspromenad

Igår när vi var på kvällspromenad var mammsen och lillmammsen på jättebra humör.
Dom sprang runt och skrattade och busade med oss hela tiden.

Här är lite busbilder från igår !

        

Falcon vet hur man svalkar sig

Det har varit jättevarmt dom senaste dagarna, så några långpromenader har det inte blivit mitt på dan utan på em när det blivit lite svalare.

Hampus och Valle är lite smartare än mig och går och lägger sig i skuggan när det blir för varmt, men inte jag. Jag har inte fattat det där än.

Men igår var jag smart :

jag blev lite kissnödig och kissade på altanen, men det gör ju inget för mammsen tar bara vattenkannan och häller vatten över på en gång. Och när hon gjort det så blir det ju självklart en stor pöl.
Igår gick jag fram till den och kände försiktigt med tassen först och sen den andra " Åh, va skönt " !
Jag la mig rätt ner i pölen och la hakan i vattnet. Där låg jag tills pölen var torr runt omkring mig och jag var tvungen att gå därifrån för att det började bli för varmt igen. Ha, ha !

Mammsen hade tyvärr ingen kamera framme då, så ni får försöka se mig framför er i en stor vattenpöl.

Utställning Norrköping

Klockan 6.15 blev jag placerad - Valle - brevid lillmammsen Michis i mammsens mammas bil.
Jag fick sitta i den "mjuka" hundburen då bilen inte har så stor bagagelucka så att den andra hundburen får plats.

Vi hämtade mammsens mamma och började köra mot Norrköping.
Det tog ett tag - 1,5 timme - och jag var dölycklig när vi kom fram. Hoppade upp och ner på gräsmattan medans mammsen packade ur bilen.

När vi kom fram till ringen - nr 11 - såg vi att det inte fanns plats i skugga, så det var bara att sätta upp hundbur, stolar och barnvagn brevid ringen - i solen. mammsen la ett täcke över min hundbur och så fick jag sitta där en stund tills allting i ringen började.

Jag skulle in som nr 18 i ringen tillsammans med 3 andra hundar.
Mammsen tog ut mig i god tid och försökte få mig att vara i skuggan, men det var jättevarm ändå.

Det tog ett tag innan jag fick visa upp mig på bordet för domaren då han var jättenoga och gick igenom hela kroppen på alla. Jag var ju sist av 4. Mammsen ställde upp mig och det gick relativt bra förrutom ett evigt flåsande i domarens ansikte. Jag galopperade lite grann när vi skulle visa upp oss, men vi gick vidare i första rundan som tur var.
Sen blev jag placerad som 3:a !

Så resultatet blev :

Ukl : 1:a                                           = unghundsklass
Kk : 3:a                                             = konkurrensen

Och här är kritiken som domaren Bengt-Åke Bogren skrev :

"Hane med härligt huvud,
bra nosrynka,
valansatta små vackra öron,
vällagd skuldra,
tillräcklig bröskorg,
välansad svans med härlig kringla,
goda miner och rörelser
står något utställt fram

RSS 2.0
Test