Hampus första träning

Ikväll har jag och mamzen varit nere på hundklubben där jag nu ska få träna lydnad för att förhoppningsvis få börja tävla - mamzen vill de i alla fall. Uff va rolig hon är !

På vägen ner till klubben var jag så lycklig att få gå ut ensam med mamzen så jag sprang runt som en galning hit och dit och hittade stolpar och små strån att "stänka" lite på.

När vi kom ner till klubben gick mamzen in och satte på kaffe och tog fram sina nybakade bullar - och jag fick faktiskt smaka en liten bit ! Jammiiii !

Mamzen och jag gick ut på planen och gick runt lite innan dom andra kom och det kom mer och mer hundar med sina mamzar och papzar, men det brydde sig inte jag om utan jag ville gå och nosa på backen.

Mamzen började prata med några stycken och vi stog i en ring och pratade. Jag ville gå fram och nosa och hälsa, men det ville inte mamzen så det var bara att snällt sitta stilla. Hmmmm !

Det besämdes hur vi skulle göra vid träningstillfällena och sen började vi träna.

Mamzen började träna "linförighet" med mig - alltså jag ska gå brevid mamzen i slakt koppel rätt nära och följa henne vart hon än går och vilket håll hon än går. Jag ville inte lyssna utan stoppade nosen i backen och tyckte det var roligare.
Hörde mamzens "åh" "stön" och "suck" efter en stund och så frågade hon en annan mamz vad hon skulle göra med mig.  Vadå ? Jag går ju brevid ? Men jag ska titta på mamzen och se lite mer intresserad ut för då går jag ju finare också.
Mamzen fick låna en leksak som pep och den körde hon med en stund och då ville jag ju bara leka med den men det gick ju inte samtidigt som jag gick så det var bara att snällt gå brevid och se glad ut. Och så fick man ju köttbulle efter. Mums !

Sen fick jag också prova att hoppa ! Det gick bättre !

Mamzen och resten av gänget gick in och fikade och jag fick några köttbullar så jag var så nöjd så.

Så nu har mamzen lovat att åka och köpa en rolig pipleksak till oss killar så hon kan träna oss att vara lite mer uppmärksam på henne ! KUL !

Nu ska mamzen läsa regler och allt som hör till med lydnadsklass 1 och så ska vi träna en liten stund varje dag.
Men mamzen ska också träna Valle och Falcon lite mer också - så det blir en rutin.

Nu ligger jag i sängen och är ganska nöjd över kvällen - fick träffa en massa nya hundar, fick köttbullar och vara ensam med mamzen ett tag !

Kommentarer
Postat av: Mickis

Zingo skulle oxå behöva träna...

Men sist var det fullt & nu har jag inte tänkt på det...

Kanske skulle kolla upp det...

"VoV"

2009-01-15 @ 07:34:16
URL: http://mermickis.blogspot.com
Postat av: Gollum med flock

Trtäning och kommande tävling i lydnad. Vad spännande. Ett jättekul initiativ. Hoppas att vi får höra/läsa mer om det framöver.Vi nöjer oss än så länge med lydnad i vardagen, vilket kan vara en nog så stor utmaning.

2009-01-15 @ 12:04:15
URL: http://www.nogg.se/gollum
Postat av: Berit

Vad du skriver bra alltså. Vem har du fått denna ådra från.

Kram mamma

2009-01-15 @ 22:18:09
URL: http://mrsbettan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej! Jag har varit intresserad av att skaffa mops. Har dina hundar haft problem med sjukdomar och liknande? Vad kostar försäkringen till en mops? Och vad kostar en mops? Och annat som är bra att veta INNAN man skaffar mopsen!Det hade varit jätte snällt! tack på förhandKramar Jenny!

2009-01-18 @ 20:34:07
Postat av: Summer, Yoda o Romeo

Vi undrar om inte köttbullarna som du fick var bäst idag? Eller kanske var det lite kul på träningen iallafall.

2009-01-18 @ 20:56:55
URL: http://chitassar.blogg.se/
Postat av: Marina

Hejsan! Kul med träning, ska följa er så kanske jag kan tjuva nåt träingstips.Vår träning går sakta men säkert framåt.//lycka till //

2009-02-01 @ 19:33:41
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hejsan! Kul med träning, ska följa er så kanske jag kan tjuva nåt träingstips.Vår träning går sakta men säkert framåt.//lycka till //

2009-02-01 @ 19:37:58
Postat av: Malin

Men gudars vilka sötgrisar! Min Maja har faktiskt en mopskille som heter Hamlet =)

2009-02-03 @ 09:40:09
URL: http://majamelon.blogg.se/
Postat av: felicia

Så sööta hundarna e :)

2009-02-04 @ 19:30:11
Postat av: Qurre & Strimman

Vad härligt att få göra nåt alldelens ensam med sin mamz, det är mysigt det!!! Det lät ju ganska kul med träning ändå, bulle, köttbullar och pipleksaker =) Vi skulle nog oxå behöva gå en lydnadskurs igentligen....

2009-02-06 @ 10:16:24
URL: http://www.nogg.se/mopsarnaqurreochstrimman

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test