Vad har du för problem ?

Idag fick jag - Falcon - följa med ner till hundklubben med mamz !
Mamz håller nämligen på att bli tokig på mig när hon är ute med oss killar !

Så länge vi inte möter någon eller nån bil kör i närheten så är det inga problem ;
jag stannar när mamz stannar och går när mamz går !

MEN ....

... när vi möter någon - människa, hund, barnvagn, paraply eller någon/något överhuvud taget så blir jag som tokig och ska fram på ett eller annat sätt. Jag drar i kopplet, ser ut som ett flygplan, skäller.... allt för att komma fram.

Mamz har försökt att gå med mig i jättekort koppel intill benet förbi folk, ställa mig en bit ifrån där vi kommer att möta någon och stå still tills person / något går förbi, men ingenting hjälper, så nu tänkte mamz att det är dax att gå ner till hundklubben och möta massor av folk och hundar.

Och inte blev det som mamz hade tänkt inte. Jag var hur snäll som helst förutom några små ryck i kopplet på planen, men annars var jag tyst, lekte inte flygplan eller skällde.

Mamz fick självklart frågan : Vad har du för problem ?

Ja du, vad ska man säga om det ? Mamz blev ju lite sur att jag inte visade upp min fula sida, men också glad att jag kunde skärpa mig nere på klubben.

På vägen hem mötte vi självklart ingen och jag gick brevid mamz hela vägen hem nära intill även om jag inte behövde det.

Nyss gick mamz ut med oss på vår sista lilla kvällspromenad och då står en utav våra grannar längst upp på vår gård och vad händer ???? Jo, skäll, flygplan, drag i koppel !

Så nu vet inte mamz vad hon ska göra med mig. Hon har tom satt på mig ett sele så det är lättare att hålla mig när jag håller på sådär och inte vill rycka till i min hals.

MY MUM NEED SOME HELP !!!!!!


här kommer en mörk bild från ikväll när mamz tränade lite med mig på planen !
Pannkakor = MUMS !!!

I går åt familjen pannkakor.
Mamz stekte dom medans hon gjorden en massa saker samtidigt, och vi följde henne överallt -
hon kunde ju ha en i handen eller nått. Uff !

Men som vanligt är mamz gullig och lägger undan den allra första pannkakan på diskbänken för att den ska svalna.

Sen är den vår !
Mamz hade väldig problem med att ta kort på oss när vi skulle få en pannkaksbit. Uff !
Vi var ju så taggade så vi inte lyssnade speciellt mycket på henne när hon sa till oss att STANNA så hon kunde ta ett kort på oss alla tre. Uff !


Kallt

Här var det inte så mycket uppdaterat, men det har inte heller hänt så mycket.

Det är kallt ute och det är inte så uppskattat i den här kojan just nu så vi håller oss mest inne.
När vi går ut så tar mamz på oss tröjor för att vi inte ska frysa, men mest fryser vi ju om tassarna och inte maggen. Uff ! Vi lyfter våra tassar lite då och då och mamz får massera tassarna lite innan vi går vidare.

Nu vill vi att snön ska smälta så vi kan busa och leka i trädgården istället.
Vi är ju förbjudna där i år. Hmmmm !
Förra vintern sprang vi runt där hur mycket vi ville vilket resulterade i att snön packades ihop som bara den och när det sen började smälta så var det värsta isflacket och under det så var gräsmattan helt förstörd.
Så därför blir det inge springa i trädgården innan snön har försvunnit.Så här snygga brukar vi vara när vi är ute och går !


Mopsspecialen !

Efter mycket om och men fick jag - Valle - följa med på mopsutställningen i Kista !

108 mopsar var anmälda och det var killar och tjejer överallt !
Och runt omkring i lokalen var det "Husdjursmässan" ! Folk som kom i närheten av vår ring tyckte det var jättekul att få se så många mopsar samtidigt - allt ifrån 4 månader upp till 8 år !

Valparna satte igång vid 10 och Valles ena valp-kille Jason gick in i ringen för första gången i sitt liv !
Det är inte lätt att vara valp ska gudarna veta och inte lätt att hålla i snöret för första gången i ringen när alla står runt omkring och tittar och man inte vet riktigt hur man ska göra - ni ska veta att vår mamz kan få hjärnsläpp fortfarande UFF !!!! Jason hamnade på 6:e placering - men du kommer igen !

    
2 suddiga bilder på Jason !

Jag ( Falcon ) gick in i unhundsklassen och mamz hatar att gå först, men klarade det ganska bra ändå.
När vi gått ett varv var det upp på bordet och klämma, känna, kolla tänder och till slut ställa upp sig på golvet.
Mamz gick och ställde sig sist och sen var det bara att vänta tills dom andra hade visat upp sig.
Åter ett varv i ringen och sen ställa upp sig så snyggt som möjligt !
Jag och mamzen blev flyttade fram och tillbaka 3 gånger mellan 1 och 2:a placeringen och hade lite support utanför ringen som hejade när vi hamnade först och "Nejade" när vi kom på 2:a plats.
Men till slut så hamnade vi på 1:a placering med HP ! UFF !!När vi sen gick in Bästa Hane blev vi tyvärr inte placerade.


Falcons priser !

Alla hade sett hur Valle såg ut i nacken runt ringen och dagen var fruktansvärt lång så mamz bestämde sig för att gå in med honom i alla fall. Valle vann sin klass men fick inget HP pga sin kondition på pälsen !


Valles priser !


Vår ( Hampus & Valle ) gammelmamz Maria gick in i ringen med en hel del hundar och fick till både 2:a  och 3:e placering med hederspris. Dessutom blev Izor BIM-svart medans Inez blev BIS-svart.

Mamma Hedda ( till Valle & Falcon ) blev 4:a pga sina tuttisar. Du kommer igen mamma lilla !

Dagen blev som sagt väldigt lång och när klockan var drygt 18 kom vi ut därifrån.
Mamz ringde till papz och sa till honom att skynda sig och hämta oss för det var jättekallt ute och vi fick ont i våra tassar. Till slut var mamz tvungen att ta fram filten och lägga ut i snön så att vi kunde stå på en stund så vi inte fick kramp i tassarna. Precis när mamz fick oss på filten kom det 5-6 ponnyhästar runt hörnet och strök precis där vi stod - vi blev bägge två tokiga och satte igång med ett härans liv och drog i kopplet. Det var första gången vi var så nära hästar - typ 50 cm.

Papz kom äntligen och vi var knäpptyst den korta vägen hem.
Slappardag och 1:a årets utställning !

Idag har vi fått slappa med mamz och papz i soffan !
Det har vi inget emot !

Men snart blir det till att gå ut i kylan och pinka av sig lite då mamz och papz ska åka till Michis och Leon och äta pizza. Kylan har inte stört oss så mycket, men här sandar dom med en sand med större sandkorn och stenar att det har fastnat mellan våra trampdynor så mamz har fått torka av och pilla under hela promenaden. Och vi är ju faktiskt tre stycken så det blev mycket stanna. Men nu ligger det snö över sanden så nu är det bara problem när vi ska göra nr 2 ute och inte hitta någonstans att sätta sig då det är snövallar överallt. We wan't spring !!!

På söndag är det årets första hundutställning i Kista ! Vi - Valle och Falcon - är anmälda, men mamz har inte bestämt sig för än om hon ska ta med Valle. Han har ju "bara" fått stubb där han har varit rakad och då vet inte mamz om han åker ut på en gång eller..... Vi får se vad som händer  !

RSS 2.0
Test