Hampus första träning

Ikväll har jag och mamzen varit nere på hundklubben där jag nu ska få träna lydnad för att förhoppningsvis få börja tävla - mamzen vill de i alla fall. Uff va rolig hon är !

På vägen ner till klubben var jag så lycklig att få gå ut ensam med mamzen så jag sprang runt som en galning hit och dit och hittade stolpar och små strån att "stänka" lite på.

När vi kom ner till klubben gick mamzen in och satte på kaffe och tog fram sina nybakade bullar - och jag fick faktiskt smaka en liten bit ! Jammiiii !

Mamzen och jag gick ut på planen och gick runt lite innan dom andra kom och det kom mer och mer hundar med sina mamzar och papzar, men det brydde sig inte jag om utan jag ville gå och nosa på backen.

Mamzen började prata med några stycken och vi stog i en ring och pratade. Jag ville gå fram och nosa och hälsa, men det ville inte mamzen så det var bara att snällt sitta stilla. Hmmmm !

Det besämdes hur vi skulle göra vid träningstillfällena och sen började vi träna.

Mamzen började träna "linförighet" med mig - alltså jag ska gå brevid mamzen i slakt koppel rätt nära och följa henne vart hon än går och vilket håll hon än går. Jag ville inte lyssna utan stoppade nosen i backen och tyckte det var roligare.
Hörde mamzens "åh" "stön" och "suck" efter en stund och så frågade hon en annan mamz vad hon skulle göra med mig.  Vadå ? Jag går ju brevid ? Men jag ska titta på mamzen och se lite mer intresserad ut för då går jag ju finare också.
Mamzen fick låna en leksak som pep och den körde hon med en stund och då ville jag ju bara leka med den men det gick ju inte samtidigt som jag gick så det var bara att snällt gå brevid och se glad ut. Och så fick man ju köttbulle efter. Mums !

Sen fick jag också prova att hoppa ! Det gick bättre !

Mamzen och resten av gänget gick in och fikade och jag fick några köttbullar så jag var så nöjd så.

Så nu har mamzen lovat att åka och köpa en rolig pipleksak till oss killar så hon kan träna oss att vara lite mer uppmärksam på henne ! KUL !

Nu ska mamzen läsa regler och allt som hör till med lydnadsklass 1 och så ska vi träna en liten stund varje dag.
Men mamzen ska också träna Valle och Falcon lite mer också - så det blir en rutin.

Nu ligger jag i sängen och är ganska nöjd över kvällen - fick träffa en massa nya hundar, fick köttbullar och vara ensam med mamzen ett tag !

Kista mopsutställning !

Så har vi då varit på mopsutställning - Valle och Falcon !!!!!

Samtidigt som mopsutställningen var så var det ju husdjursmässa, så det var en massa folk överallt.
Men mopsutställningen var placerad så bra att vi hade stort utrymme att träna på och där fick vi gå fram och tillbaka många gånger innan vi gick in i ringen !

Falcon
Det började inge bra för mammsen var inte me riktigt och helt plötsligt började det ropa folk på mammsen om att nu ska hon in så det blev lite spring in. Uff ! Sen var det bara att sätta igång och det var inte det lättaste då mammsen blev lite uppjagad och helt plötsligt skulle jag skärpa till mig.

Jag gick tillsammans med 6 andra gula killar och vi gick runt i ringen. Ja, inte jag för jag sprang och drog i kopplet som en galning så mammsen blev jättearg på mig och var nästan på väg att gå ur ringen ! Och tur var väl det - att vi inte gick ur ringen !

Vi ställde upp oss och jag skärpte till mig och mammsen berömde mig så gott hon kunde.
En och en försvann och vi stod kvar och mammsen blev jättenervös.

Det slutade med att jag vann den gula juniorklassen för hanar med HP - och mammsen fick sina älskade rosetter och jag en leksak och en påse mat !

Vi fick ställa oss utanför ringen en stund och vänta på vår tur igen då vi skulle in i bästa hane - gul. Mammsen var ju så glad att jag vann juniorklassen och visste att vi inte skulle komma långt i bästa hane. Dessutom var det jättemånga inne då alla med HP skulle in - så jag blev oplacerad !

Här är min kritik :
Bra huvud och uttryck. Välutvecklad bröstkorg och förbröst. Bra rygg. Välplacerad svans. Står och går något uttåat fram. B ra bak !

Valle
När jag skulle in var mammsen mycket mer beredd och gick in i ringen och ställde sig som man ska.
Jag gick tillsammans med 4 andra svarta killar ! Och mammsen och jag tyckte det gick bra både och gå i ringen och ställa upp sig. Jag har ju blivit så lugn och då blir självklart mammsen lugn. Nått som hon måste lära sig. Uff !!!

Det slutade med att jag vann den svarta unghundsklassen för hanar med HP - och mammsen fick fler rosetter och jag en leksak och mat.

Sen var det vår tur att stå utanför ringen och vänta på att få gå in i bästa hane - svart ! Mammsen tror att vi var 7 st som stod där och fajtades om 1:a platsen och det slutade med att jag blev 2:a bästa hane !

Här är min kritik :
Trevligt huvud och uttryck. Välutvecklad bröskorg och förbröst. Bra stark rygg. Bra svansplacering och trevliga rörelser.Sen gick Valle, Ettan och 2 gula tikar in från Strandsmedjans i uppfödargruppen och vi placerade oss som 2:a med HP !


Bilder från hundutställning kommer då lillmammsen Michis håller på att ladda upp korten och kolla vilka som blev bra !
Grattis till Ettan - Valles syrra - som blev BIS SVART idag ! Vi är jätteglada för er skull !

Tack för en underbart rolig dag Linn och Carro som annordnade denna dag !

Tack för roligt sällskap till er alla andra, speciellt till Malin och Maria med familjer !!!

 

Falcon ute och busar

Nu har mamma och jag varit ute och busat lite i snön på baksidan !

Mammsen hade med sig kameran och fick några kort när jag äntligen var still och jag fastnade på kort - annars fick hon bara med en rumpa eller ingenting alls. Uff !

         
Falcon har tränat

Nu har mammsen och jag varit nere på hundklubben.
Jag skötte mig relativt bra på väg ner till klubben - ville bara dra lite grann när vi träffade på en hund.

Nere på klubben hälsade jag på Ullis, Suss och Sandra.
Sandra och Suss hade med sig sina hundas som är schäffrar och Sandras hund är jättestor. Hua !
När hon kom in i rummet där vi satt satt jag ner på golvet mellan mammsens ben och tittade med stora ögon.

Mammsen satt och pratade med Ullis och fick massa tips på hur hon ska få mig och lugna ner mig och sen fick jag sitta en bit ifrån Suss's hund.

Efter en stund blev det lite jobbigt och jag ville bara upp i mammsens knä och hoppade upp på hennes ben hela tiden.
Men jag blev nerputtad hela tiden. Det var inge kul. Men till slut orkade jag inte att hoppa längre utan satte mig ner på golvet. Ja, ibland ville jag, men mammsen blev glatt överraskad över att jag faktiskt kunde vara duktig.

Till slut var jag så trött av allt så jag satt och halvsov, men när vi gick ut ur stugan var jag pigg som en  mört igen.

Alla gick ut på en promenad och mammsen och jag gick med en bit innan vi vek av hemmåt medans dom andra gick ut på golfbanan.

Nu försöker jag hitta någonstans där jag kan få ligga ifred och vila för jag är jättetrött.
Mammsen har sagt att jag ska få vila innan vi går ut en till promenad sen.

RSS 2.0
Test